Sivuston uutiset

Moodle-kurssit on mahdollista laittaa avoimiksi

 
Kuva: Kivijärvi Ritva
Moodle-kurssit on mahdollista laittaa avoimiksi
Kivijärvi Ritva - torstai, 6 marraskuu 2014, 12:00
 

Kaikille avoin Moodle-kurssi 

eLSa-Moodlessa on nyt mahdollista laittaa kursseja avoimiksi siten, että kurssin aineistoja pääsee tutkimaan vierailijana ilman tunnuksia. Vierailijana ei pääse osallistumaan kurssin keskusteluihin (voi lukea, ei kirjoittaa). 

Kurssi määritetään avoimeksi kyseisen kurssin Asetukset-kohdasta ja sieltä Käyttäjähallinta -> Osallistujien lisäämistavat. Siellä vaihtoehto ”Pääsy vierailijana” on oletuksena himmeällä ja silmä kiinni (eli kurssi ei ole oletuksena kaikille avoin). Näpäyttämällä silmän kuvaa (ota käyttöön) teksti tulee normaalin väriseksi ja kurssille pääsee ilman mitään tunnuksia. (HUOM! Kurssin aineistot ovat siis tämän jälkeen kaikille avoinna!) 

(Vierailijalle kurssin Asetuksista (Muokkaa asetuksia) asetettu salasana on aiheuttanut ongelmia opiskelijoiden kirjautumisessa. Jos tehdään avoin kurssi, sen on parempi olla avoin ilman salasanaa. Muokkaa asetuksia -kohdan kautta voisi tosin myös asettaa kurssin avoimuuden, Kyllä tai Ei.) 

 

Avoimille eLSa-kursseille Tietohallintopalvelut on asettanut seuraavat ehdot:

* Tekijänoikeudet tulee olla kunnossa (eli sisällön saa julkaista internetissä). Tässä vastuu on opettajilla.

* Yksittäinen opettaja pystyy avaamaan Moodlen avoimeksi, joten jos Moodle-kurssilla on useita opettajia, päätöksen pitää olla yhteinen (tai kieltävän opettajan materiaali on poistettava kurssilta). Tässä vastuu on opettajilla.

* Tietohallinto ei ole vastuussa mitkä kurssit julkaistaan avoimina (eikä sisällöstä muutoinkaan).

* Avoimen kurssin käyttömahdollisuuden käyttöönotto vaikuttaa koko eLSa-Moodleen, joten asiasta tulee tiedottaa kaikille opettajille, jotka käyttävät Elsaa (tai tulevat käyttämään).

(Muokattu 6.11.2014)