Sivuston uutiset

Toukokuun tervehdys Allianssin nuorisovaihdosta!

 
Kuva: Joukainen Nuutti
Toukokuun tervehdys Allianssin nuorisovaihdosta!
Joukainen Nuutti - perjantai, 4 toukokuu 2018, 12:29
 
Toukokuussa nuorisovaihdossa tapahtuu monenlaista! Haku kesän ohjelmiin on vilkkaimmillaan ja vielä ehtii hakea kesäksi maailmalle vaikkapa vapaaehtoistöihin! Olemme antamassa vinkkejä kansainvälistymiseen monissa tapahtumissa, kuten Maailma Kylässä -festivaaleilla. Toisaalta katseet suuntaavat jo hivenen syksyyn, sillä toukokuun lopulla on aika hakea syyskuussa alkaville Ready for Life -työharjoittelujaksoille Eurooppaan. 

Seurailethan ajankohtaisia kuulumisiamme ja ohjelmapoimintoja myös Facebookissa ja Instagramissa

TOUKOKUUN KOKEMUSKESKIVIIKOSSA MATKATAAN AASIAAN!
Allianssin nuorisovaihto on järjestänyt kevään ajan joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona Kokemuskeskiviikko-tapahtumia, joissa kauttamme eri puolilla maailmaa olleilla on mahdollisuus jakaa kokemuksiaan ja lähtöä suunnittelevilla saada vinkkejä reissujärjestelyihin. Allianssi-talolla Helsingin Pasilassa klo 17-19 järjestettävät tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Matka jatkuu keskiviikkona 2.5. Aasiaan, jolloin kuulemme entisiltä vapaaehtoisiltamme reissukokemuksia Intiasta. Nappaa tarkka aika kalenteriisi Facebook-tapahtumasta. Tervetuloa!
SUMMER IN THE CITY – 15 PÄIVÄN ERASMUS+ -TUETTU VAPAAEHTOISPROJEKTI KREIKASSA
Allianssin nuorisovaihdolla on kaksi paikkaa 29.6.-14.7. järjestettävässä Summer in the city –vapaaehtoisprojektissa Kreikassa ajalla Projekti on Erasmus+ -tuettu eli osallistujille korvataan matkakulut 275 euroon saakka ja ruokailut ja majoitus tarjotaan osallistujille vapaaehtoistyötä vastaan. Vapaaehtoiset saavat projektissa kokemusta kansainvälisessä ryhmässä toimimisesta sekä lapsille järjestettävien aktiviteettien ohjauksesta ja suunnittelusta. Etsimme projektiin suomalaisia vapaaehtoisia, jotka eivät taloudellisen tai terveydellisen tilanteen, maantieteellisen sijainnin, koulutukseen liittyvien haasteiden tai muun syyn takia voi muuten osallistua kansainväliseen vapaaehtoistyöhön. Jos tämä kuulostaisi sinun jutultasi, hae mukaan viimeistään 13.5. mennessä! Lisätietoja ja hakuohjeet löydät nuorisovaihdon nettisivuilta
TAPAA MEIDÄT TAPAHTUMISSA
Nuorisovaihto on mukana useissa eri tapahtumissa toukokuussa. Voit tulla moikkaamaan meitä esimerkiksi Nuorille töitä Pirkanmaalla  -tapahtumaan Tampereella 3.5. tai Eurooppapäivänä 9.5. Helsingissä Kampin Narinkkatorille. Myös Go Europe –nuorten mahdollisuuksia Euroopassa –tiedotuskampanjamme jatkuu ja teemme kampanjan puitteissa vierailuja mm. oppilaitoksiin. Olethan yhteydessä, jos toivoisit meitä juttelemaan ohjelmistamme ja mahdollisuuksista maailmalla teidän tapahtumaanne tai koulullenne!

Myös joka vuotiset Maailma Kylässä –festivaalit lähestyvät ja tuovat jälleen yhteen kulttuureista ja kansainvälisyydestä kiinnostuneita monipuolisen festivaaliohjelman pariin. Allianssin nuorisovaihto on perinteiseen tapaan mukana festivaaleilla kertomassa nuorisovaihdon tarjoamista kansainvälistymismahdollisuuksista. Tule tapaamaan meitä, juttelemaan kauttamme maailmalla olleiden kanssa, kuulemaan vinkkejä kansainvälistymiseen tai jakamaan omia reissukokemuksiasi kanssamme. Nähdään Helsingin Rautatientorilla 26.-27.5.! Olemme paikalla koko viikonlopun!
KESÄKSI VAPAAEHTOISEKSI MAAILMALLE
Vielä ehtii hakea kesäksi vapaaehtoistöihin maailmalle! Kesän aikana järjestetään yli 1700 vapaaehtoisprojektia ympäri maailmaa, mikä merkitsee yli 1700 erilaista mahdollisuutta tehdä paikallista yhteisöä tukevaa vapaaehtoistyötä yli 50 eri maassa sekä oppia ja pitää hauskaa monikulttuurisessa ryhmässä. Lähtisitkö Costa Ricaan auttamaan merikilpikonnien suojelutehtävissä tai ohjaamaan lasten kesäleirejä Kreikkaan? Ovatko luonto ja ympäristönsuojelu lähellä sydäntäsi tai onko kaupunkifestivaalien järjestäminen enemmän sinun juttusi? Haluaisitko oppia lisää permakulttuurista tai arkeologiasta? Tutustu projektivalikoimaan hakukoneessa ja hae pian mukaan.  Lisätietoja ja hakuohjeet löydät nuorisovaihdon nettisivuilta. 

P.S. Nuorisovaihdolla on varattuja paikkoja useilla supersuosituilla 16-17 –vuotiaille suunnatuilla leireillä Italiassa ja Ranskassa. Voit tutustua tarkemmin näihin lprojekteihin tästä esitteestä ja hakuohjeet löydät nuorisovaihdon nettisivuilta. Lisää 16-17 -vuotiaille suunnattuja projekteja voit selata hakukoneessa valitsemalla projektityypiksi "TEEN". 
READY FOR LIFE-TYÖHARJOITTELUUN SYKSYKSI
Ready for life -ohjelman seuraavat työharjoittelujaksot alkavat syyskuun alussa Italiassa, Espanjassa, Saksassa, Portugalissa, Kreikassa, Ranskassa ja Irlannissa. Ohjelma on tarkoitettu toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneille. Koulutusta vastaavat harjoittelupaikat etsitään osallistujien toiveiden mukaisesti ja paikkoja löytyy kaikilta aloilta valmistuneille. Erasmus+-apuraha kattaa suurimman osan matkakuluista, majoituksen, valmennuksen ja tukipalvelut sekä useimmissa maissa myös kielikurssin jakson aluksi. Haku syyskuussa alkaville jaksoille on auki 28.5.-10.6.

KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Helsingissä sijaitseva toimistomme on auki normaalisti ma-pe klo 9-16. Käyntiosoitteemme on Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki. Tervetuloa käymään ja keskustelemaan ohjelmistamme ja juuri sinulle sopivista vaihtoehdoista!

Saat yhteyden Nuorisovaihdon tiimiin myös sähköpostitse vaihto(at)alli.fi, puhelimitse 044 416 5209 sekä Facebookissa.

Tarkemmat tiedot ohjelmistamme ja toiminnastamme sekä ajankohtaisia uutisia löydät nettisivuiltamme osoitteesta www.nuorisovaihto.fi .

Aurinkoista toukokuuta toivottaen, 
Allianssin nuorisovaihdon tiimi