Sivuston uutiset

Allianssin nuorisovaihdon uutiskirje 3/2018

 
Kuva: Tiihonen Saku
Allianssin nuorisovaihdon uutiskirje 3/2018
Tiihonen Saku - keskiviikko, 7 maaliskuu 2018, 08:13
 
 
top_link_l.gif
www.nuorisovaihto.fi top_link_r.gif
header_l.jpg

Allianssin nuorisovaihdon uutiskirje 3/2018

Iloinen maaliskuun tervehdys Allianssin nuorisovaihdosta!

Allianssin nuorisovaihto tarjoaa erilaisia ohjelmavaihtoja yli 60 eri maassa ympäri maailmaa. Juuri nyt on käynnistymässä haku loppukevään ja kesän projekteihin! Tästä maaliskuun uutiskirjeestä löydät tietoa muun muassa kesän ohjelmista, ajankohtaisista hakuajoista ja kevään kotimaan toiminnastamme. 

P.S. Seuraile uusimpia kuulumisiamme Facebookissa  ja Instagramissa @nuorisovaihto

 

 

 

dots.gif

AJANKOHTAISIA POIMINTOJA

 

 

Haku kesän vapaaehtoisleireille alkaa 12.3.! Leirejä järjestetään yli 60 eri maassa ja ne kestävät parista viikosta kolmeen viikkoon. Vapaaehtoiset työskentelevät leireillä monipuolisesti erilaisissa yleishyödyllisissä tehtävissä esimerkiksi tapahtumajärjestelyiden parissa tai ympäristönsuojelu-, opetus- tai kunnostustehtävissä.

Vapaaehtoisjaksoilla pääset työskentelemään osana monikulttuurista yhteisöä ja sukeltamaan paikalliseen elämänmenoon pintaa syvemmälle. Voit selata eri vaihtoehtoja leirinhakukoneesta. Ole nopsa ja varaa oma paikkasi! 


HEP, ammattiin valmistuva! Ready for Life –ohjelman seuraava hakuaika on 26.3.-8.3. Toisen asteen ammatillisesta koulutuksesta vastavalmistuneilla on mahdollisuus lähteä Ready for Life -ohjelman kautta Erasmus+ -tuettuun työharjoitteluun seitsemään eri Euroopan maahan. Osallistujille tarjotaan omaa alaa vastaava harjoittelupaikka ja Erasmus-tuki kattaa muun muassa suurimman osan matkakuluista, majoituksen, valmennuksen ja tukipalvelut sekä joillain jaksoilla kielikurssin. Lisätietoja ja aiemmin ohjelmaan osallistuneiden kokemuksia pääset lukemaan tämän linkin  kautta. 

 

 

Allianssin nuorisovaihto järjestää kevään ajan joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona Kokemuskeskiviikko-tapahtumia, joissa kauttamme eri puolilla maailmaa olleilla on mahdollisuus jakaa kokemuksiaan ja lähtöä suunnittelevilla saada vinkkejä reissujärjestelyihin. Allianssi-talolla Helsingin Pasilassa klo 17-19 järjestettävät tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Matka alkaa keskiviikkona 7.3. Afrikasta ja jatkuu tämän jälkeen Latinalaiseen Amerikkaan ja Aasiaan. Nappaa tarkat ajat kalenteriisi Facebook-tapahtumasta.  Tervetuloa!

 

 

Nyt on aika hakea syksyllä alkaviin EVS-projekteihin! Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu eli EVS on Erasmus + -tuettu ohjelma, jossa osallistujat työskentelevät 6-12 kuukautta jossakin Euroopan tai lähialueen maassa. EVS-paikkoja on tarjolla monipuolisesti eri aloilla. Työtä tehdään yleishyödyllisten organisaatioiden vapaaehtoisprojekteissa, joissa ohjelman tuella voidaan järjestää uudenlaista toimintaa ja saada tehdyksi sellaista työtä, joka muuten jäisi tekemättä. Erasmus+ -tuki kattaa lähes kaikki vapaaehtoisjakson kustannukset matkakuluista, ruoka- ja majoituskuluihin. Tutustu ohjelmaan lisää täällä  ja hae mukaan mielellään jo maaliskuun aikana! 

Allianssin nuorisovaihto on mukana kevään aikana useissa eri tapahtumissa, joissa kerromme kesän ohjelmavaihtoehdoista ja annamme vinkkejä maailmalle lähtöön. Ajankohtainen tapahtumakalenterimme päivittyy jatkuvasti nettisivuillamme. Löydät meidät esimerkiksi Helsingin Ohjaamosta Kesäksi maailmalle -infoillasta 21.3. klo 17-19. Tarkemmat tapahtumatiedot ovat Facebookissa. Tule juttelemaan kauttamme eri ohjelmissa olleiden kanssa, saamaan vinkkejä maailmalle lähtöön ja aloittamaan oman reissusi suunnittelu! 

Kesäksi on tarjolla monipuolinen valikoima Medium Term Volunteer (MTV) -projekteja esimerkiksi Keniassa. Vapaaehtoiset työskentelevät muun muassa kunnostus- ja opetustehtävissä, päiväkodeissa tai ympäristönsuojeluprojekteissa. Pääset lukemaan lisää projektivaihtoehdoista Kenian ohjelmaesitteestä. MTV-projekteja on runsaasti tarjolla myös esimerkiksi muissa Afrikan maissa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa! MTV-vapaaehtoisjaksot ovat oiva mahdollisuus suorittaa myös opintoihin liittyvä kansainvälinen työharjoittelu.

dots.gif

KYSYTTÄVÄÄ? OTA YHTEYTTÄ!

Helsingissä sijaitseva toimistomme on auki normaalisti ma-pe klo 9-16.
Käyntiosoitteemme on Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki. Tervetuloa käymään ja keskustelemaan ohjelmistamme ja juuri sinulle sopivista vaihtoehdoista!

Saat yhteyden Nuorisovaihdon tiimiin myös sähköpostitse vaihto(at)alli.fi, puhelimitse 044 416 5209 sekä Facebookissa.

Tarkemmat tiedot ohjelmistamme ja toiminnastamme sekä ajankohtaisia uutisia löydät nettisivuiltamme osoitteesta www.nuorisovaihto.fi.

Mainiota maaliskuuta toivottaen,
Allianssi nuorisovaihdon tiimi

   


footer_scripes.gif
Allianssin nuorisovaihto
Allianssi-talo | Asemapäällikönkatu 1 | 00520 Helsinki | Puhelin 044 416 5209 | Fax 020 755 2627 | vaihto@alli.fi