Sivuston uutiset

Lastukirjastoissa katkos kirjastopalveluissa 9.4.2018 alkaen

 
Kuva: Tiihonen Saku
Lastukirjastoissa katkos kirjastopalveluissa 9.4.2018 alkaen
Tiihonen Saku - keskiviikko, 7 maaliskuu 2018, 09:19
 

Lastukirjastot – eli Päijät-Hämeen yleiset kirjastot, joihin Lahden kaupunginkirjasto kuuluu – päivittää kirjastojärjestelmän ja vaihtaa verkkokirjasto-ohjelmaa. Siitä johtuen
-          ajalla 9. – 22.4.2018 Lastukirjastoissa EI VOI
o   palauttaa, lainata tai uusia lainoja
o   tehdä eikä noutaa varauksia
o   maksaa kirjastomaksuja
 
 
-          Lastu-verkkokirjasto on pois käytöstä ajalla 9.4. – 2.5.2018.
 
Käyttökatkoksen aikana Lahden pääkirjaston on auki normaalien aukioloaikojen mukaisesta, mutta kaikki lähikirjastot ovat kiinni eivätkä kirjastoautot aja. Pääkirjastossa voi katkoksen aikana käyttää tiloja ja aineistoja (aineistoja paikan päällä, koska niitä ei voi lainata) ja harrastehuoneita, nettikoneet ovat käytössä, joten voi skannata, tulostaa, myös ottaa kopioita.
 
Porrastetusti annetaan pitkiä laina-aikoja, lauantaista lähtien pitkiä laina-aikoja on tullut aineistolle, jonka laina-aika on normaalisti neljä viikkoa (esim. eilen 4 viikon normilaina-ajalla lainattava aineisto sai eräpäiväksi 7.5.).
 
Annan mielelläni tarvittaessa lisätietoja. On harmillista, että tämä suunniteltu käyttökatkos tulee näin pian kaupungin tietoverkkohässäkän perään! Laitoin liitteeksi A4-kokoa olevan tiedotteen, jota meillä on näkyvillä kirjastossa. Olemme myös alkaneet jakaa viime viikonlopusta lähtien flyereita asiakkaalle tulevasta käyttökatkosta.
 

Sylvia Stavén
 
Sylvia Stavén
palvelupäällikkö
Kirjallisuus- ja tietopalvelut
Lahden kaupunginkirjasto
Kirkkokatu 31, PL 91
15140 LAHTI
gsm 044 416 3239
sylvia.staven@lahti.fi